zaterdag 24 juni 2017

UK: Luton (Harry Potter Studio's) - York - Edinburgh

Het was weer hoog tijd voor een tripje... Eind mei gingen mijn zus, haar vriend, mijn vriend en ik een weekje naar Groot-Brittannië. We begonnen in Luton, een stadje nabij Londen, waar vandaan we de Harry Potter Studio's bezochten (MAGIC). Daarna reden we naar York, waar we enkele dagen van het heerlijke weer en de prachtige historie genoten hebben. Tot slot vervolgden we onze reis via Durham naar Edinburgh. Een onwijs mooie, fijne en gezellige vakantie. En als ik de foto's zo terugkijk, krijg ik gelijk zin nog meer steden in de UK te bezoeken!


dinsdag 6 juni 2017

Mijn Jaar In Boeken; 6 - 10

Mijn tweede lading boeken van dit jaar (die ik ergens in februari al gelezen heb) waren zeer goed gekozen, al zeg ik het zelf. Vier boeken die ik vier sterren gaf, en eentje met drie. Twee non-fictie boeken, één Nederlandse gedichtenbundel, één klassieker en één onwijs tof boek die me kennis heeft doen maken met een schrijver waar ik nog veel meer van wil lezen. Die laatste was dan ook gelijk mijn favoriet van deze vijf: Norse Mythology. 


woensdag 24 mei 2017

Dichtbij Huis: Zwolle (expositie Joseph Klibansky @ De Fundatie)

Via social media las ik over de expositie van Joseph Klibansky -Leap of Faith- in museum De Fundatie in Zwolle. Ik was vrijwel gelijk geïnteresseerd en aangezien ik ook nog nooit in Zwolle was geweest (maar wel veel las over het charmante centrum en de prachtige boekenzaak Waanders in de Broeren in een kerk), besloot ik vriendlief mee te sleuren voor een dagje Zwolle. 


vrijdag 19 mei 2017

Boeken Shoplog Januari, Maart, April

Begin dit jaar besloot ik iets minder geld aan boeken uit te geven... Ondanks mijn nieuwe aanzienlijk riantere "grote mensen"-salaris, ging ik ook op mezelf wonen (lees: op mezelf met mijn vriend, maar na bijna zeven jaar samen voelt dat angstaanjagend genoeg ook een beetje als op mezelf...), dus ik dacht dat ik het geld ook wel aan andere "nuttigere" dingen kon besteden. Toen kocht ik echter een vrij grote boekenkast, waardoor ik nu dagelijks naar één lege plank kijk waarvoor ik nog geen boeken heb. En precies die lege plank klinkt bij elk boek dat ik zie als een goed excuus om het boek ook daadwerkelijk mee te nemen.