woensdag 25 februari 2015

Prettybox Februari '15

Als je me op Instagram volgt, kon je al een kleine sneak peek zien van de Prettybox van februari; ik was namelijk zo enthousiast dat ik gelijk even een fotootje wilde plaatsen. De box van deze maand zit wat mij betreft vol met leuke artikelen! Daarnaast zat er ook nog een spannend nieuwtje in...

Voor meer informatie verwijs ik je naar de Prettybox-website.



maandag 23 februari 2015

Ready Player One

We schrijven 2044. Sinds de Grote Recessie leeft een aanzienlijk deel van de wereldbevolking in diepe armoede. Als James Halliday kinderloos sterft, laat hij de hongerende mensheid een fantastisch spel na: oasis, een onlinegame die door miljarden spelers tegelijk gespeeld kan worden. Kort na zijn dood blijkt dat hij drie sleutels in het spel verstopt heeft, die leiden naar een kluis waarin de rest van zijn erfenis ligt opgeborgen. Wie de sleutels vindt, wordt in één klap multimiljonair.

De jacht op de sleutels voert honderdduizenden nerds, geeks en gamers terug naar de jaren tachtig van de twintigste eeuw, de tijd waarin Halliday opgroeide. In de popcultuur van the eighties gaan ze op zoek naar aanwijzingen – en naar geluk. 

zaterdag 21 februari 2015

Terug in het Land van de Levenden

Het heeft even geduurd, maar ook ik ben weer teruggekeerd naar het land van de levenden. Carnaval is na zes dagen feesten ook voor mij weer voorbij, ik ben weer volledig bijgekomen en de sleur van het studeren is zelfs alweer begonnen. Het werd dus ook weer tijd om een blogje te schrijven.

Ik heb echt een top carnaval gehad. Donderdagavond ben ik met vriendinnen gaan stappen in Breda, verkleed als zebra. Het was veel drukker dan verwacht en we hebben echt een hilarisch avondje gehad. Om vier uur doken we ons bed in en vrijdagochtend stond mijn wekker alweer om negen, omdat ik mijn "Griekse Godin"-outfit nog in elkaar moest flansen. Dat lukte met de hulp van mijn vader bij voor mij onbereikbare veiligheidsspeld locaties gelukkig vrij snel én vrij goed; ik vond mijn outfit echt super geslaagd. Mijn vriendin en ik sprongen op de fiets naar Breda om daar uitgebreid te lunchen en een goede bodem te leggen bij een andere vriendin, waarna we als een drietal Godinnetjes richting het café gingen (waar mijn vriend al lang en breed in de polonaise liep; om half drie 's middags). 's Avonds een pizzaatje op en daarna weer richting huis. De carnaval was weer als van ouds ingeluid.



Zaterdag heb ik de hele dag vrij rustig gedaan en een beetje aangerommeld. Na mijn pizza als avondmaal (ja, alweer) begon ik de transformatie naar mijn uitgaansoutfit; ditmaal met het R2D2 jurkje. Zelf vond ik het erg geslaagd maar uiteindelijk ben ik maar door één iemand herkend als zijnde een Star Wars-personage. Ach, als "robotje" verkleed gaan is ook goed. Zondag ben ik onverwacht met een vriendin de hele dag naar de optocht in Prinsenbeek gaan kijken, met de groep vrienden van onze vriendjes. In mijn dino-onesie ontzettend comfortabel, warm en ook vrij gezellig. Onderweg naar het café in mijn dorp langs de McDonalds gegaan (het gezonde carnavalsleven komt boven) en nog een avondje met mijn vriendinnen doorgebracht. Maandag heb ik de gehele dag nogmaals doorgebracht in mijn dino-onesie, al kijkend naar de optocht in Breda. 's Avonds nog wat over de Grote Markt gehopt, maar tegen elf uur had ik het écht gehad. Wéér langs de McDonalds gegaan, terwijl ik ook al een Turkse pizza als avondeten op had. Dinsdag heb ik tot slot alleen 's avonds gevierd met vriendinnen. Avondeten? Pannenkoeken met spek. Ik denk dat ik de komende dagen hééééél gezond moet eten om mijn lichaam weer op orde te krijgen...

Hoe dan ook, het is weer tijd om te studeren, blogs te lezen maar vooral blogs te schrijven. Dus vanaf maandag hou ik mijn normale schema van drie à vier blogposts per week weer aan. Alaaf!




zaterdag 14 februari 2015

Carnaval

Normaal leef ik er weken naar toe, maar dit jaar is die voorpret er door de drukte omtrent mijn studie een beetje bij ingeschoten. Afgelopen maandag realiseerde ik het me pas; carnaval staat weer voor de deur! Geboren en getogen in Brabant kan ik er bijna niet aan ontkomen en gelukkig hou ik ook nog wel van een beetje verkleden en wat biertjes drinken. Dit jaar een druk schema: donderdagavond half verkleed stappen in Breda, vrijdagmiddag en -avond het traditionele openingsmiddagje met een grote groep in Breda, zaterdagavond in mijn dorp, zondagavond in mijn dorp, maandag overdag naar de optocht in Breda en eventueel 's avonds nog de stad in en wie weet (als ik dan nog zin heb (en mijn portemonnee het nog toelaat)) dinsdagavond ook nog in mijn dorp. Dus ja. Woensdagochtend heb ik in ieder geval al enkele outfits gepast en ik heb weer meer dan genoeg (want nee, in de collage staan nog niet al mijn outfits). Dit jaar nieuw; de zebra combinatie en het R2D2 jurkje (Star Wars!). Op het moment suprême teken ik op mijn gezicht nog zebrastrepen bij de zebra outfit en bij de R2D2 outfits wil ik misschien een leuke, opvallende make-up look maken.

Ik schrijf deze blogpost op donderdag maar voor jullie is het inmiddels zaterdagochtend; ik hoop echter dat ik nu nog lekker in mijn bedje lig bij te komen van een leuke dag. Overigens heb ik sinds deze week een Instagram account (dramaqueen9222), dus neem zeker even een kijkje! Ik zou het leuk vinden om wat bloggers te kunnen volgen. Misschien plaats ik komende dagen nog wel wat updates ;)

Gaan jullie ook carnavallen? Wat zijn de outfit ideeën? 


vrijdag 13 februari 2015

Plog 27-01-15

Mijn eerste plog van 2015 en gelijk een zeer minimale. Goed begin. Maandag 26 januari begon mijn Master Bedrijfscommunicatie en Digitale Media (hoewel ik toen nog niet al mijn Bachelorpunten binnen had en dus ook niet nog officieel toegelaten was...). Ik heb vrije keuze in welke vakken ik wil volgen en ik wist toen nog niet goed welke ik wilde kiezen, dus ik besloot de eerste week meerdere "uit te proberen". Deze plog is van mijn tweede dag Mastervakken, op dinsdag 27 januari.


woensdag 11 februari 2015

Boeken Shoplog Januari

Afgelopen maand heb ik vier boeken gekocht, wat tegenwoordig een beetje mijn gemiddelde lijkt te zijn (met uitzondering van december, maar dat was volledig de schuld van Sinterklaas). Ik heb drie daadwerkelijke boeken gekocht en één graphic novel (mijn eerste). Ik ben ontzettend blij met mijn aankopen en ik heb alles weer voor mooie prijsjes bij de BookDepository besteld.


maandag 9 februari 2015

Not That Kind Of Girl

In dit hilarische, rauwe en zeer persoonlijke ideeënboek bewijst Lena Dunham, de bekroonde bedenker, producer en hoofdrolspeler van de HBO-serie Girls, dat ze één van de meest authentieke en intelligente Amerikaanse auteurs van deze tijd is. Een openhartig en geestig boek voor fans van Nora Ephron, Tina Fey en David Sedaris.

"Als ik met dat wat ik heb geleerd één lullig baantje draaglijker kan maken voor jou, of je ervan kan weerhouden het soort seks te hebben waarbij je het gevoel hebt dat je je schoenen moet aanhouden voor het geval je er halverwege de daad vandoor wilt gaan, dan was elke misstap van mij het waard. Ik voorvoel nu al mijn toekomstige schaamte dat ik me verbeeldde je ook maar iets te kunnen bieden, maar ook mijn toekomstige trots dat ik heb weten te voorkomen dat je een dure sapkuur probeerde of dacht dat het aan jou lag toen de persoon met wie je een relatie had zich plotseling terugtrok, afgeschrikt door de helderheid van jouw persoonlijke opdracht hier op aarde. Nee, ik ben geen sexpert, geen psycholoog en ook geen diëtist. Ik ben geen moeder van drie of eigenaar van een succesvolle lingeriefranchise. Ik ben wel een jonge vrouw die zich vóór alles niets wil ontzeggen. Wat volgt zijn de hoopvolle berichten van het front van die strijd. 

zondag 8 februari 2015

HappyDays - Dag 101 t/m 120

"We live in times when super-busy schedules have become something to boast about. While the speed of life increases, there is less and less time to enjoy the moment that you are in. The ability to appreciate the moment, the environment and yourself in it, isthe base for the bridge towards long term happiness of any human being" -100happydays



dinsdag 3 februari 2015

Prettybox Januari '15

Nieuw jaar, nieuwe boxen! Vandaag laat ik jullie de eerste Prettybox van 2015 zien, die erg goed gevuld zat. 

Voor meer informatie verwijs ik je naar de Prettybox-website.