dinsdag 28 januari 2014

BodieBoost - Het Kookboek

2014 wordt mijn jaar. Ik ben een stuk gezonder aan het leven en probeer meer na te denken over wat ik allemaal in mijn lichaam stop. Toen ik eind 2013 een e-mail kreeg over BodieBoost, het kookboek, was ik gelijk nieuwsgierig en inmiddels heb ik wat recepten geprobeerd. Vandaag vertel ik jullie meer over het leuke kookboek van Charlotte Willems.


maandag 27 januari 2014

In 2013...

In 2013 heb ik een lijst bijgehouden van alle films die ik heb gezien, boeken die ik heb gelezen, documentaires die ik zag, albums die ik voor het eerst luisterde en welke series ik volgde (van heel veel dus). Inmiddels is het 2014 en niet alleen tijd om een nieuwe lijst aan te maken, maar ook om de oude te bekijken. Bij deze mijn lijst van 2013 en hoe ik er over denk.

Films die ik in 2013 in de bioscoop heb gezien

zaterdag 25 januari 2014

Glossybox Januari ´14

Tijd voor een nieuwe, frisse start. Na het fiasco van vorige maand, vond Glossybox het gepast om het nieuwe jaar met een schone lei te starten (geen slecht idee). Behalve dat de box in een nieuw jasje is gestoken, kreeg ik enkele dagen voor bezorging ook een mailtje met een verkapt excuus over vorige maand. Fijn dat ze het even extra erkennen. Ik vind het leuk dat de box weer net even anders is én dat deze gewoon op tijd was. Kijk vandaag mee naar de box van januari.

Voor meer informatie over Glossybox verwijs ik je naar mijn eerste artikel of de Glossybox site!


maandag 20 januari 2014

The Wolf of Wall Street

Oscarwinnaar Martin Scorsese verfilmde met Leonardo DiCaprio in de hoofdrol de bizarre bestseller van voormalig multimiljonair Jordan Belfort. Een verbijsterend verhaal over decadentie, hebzucht, totale gekte en hoe een steenrijke twintiger jarenlang 'king of the world' kon zijn. In '87 geïntroduceerd in de wereld van het snelle geld door de gehaaide beurshandelaar Mark Hanna, start Belfort op zijn 26e zijn eigen firma Stratton Oakmont. Al snel verdient hij bijna een miljoen dollar. Per week. Zijn tomeloze ambitie leidt tot een gestoord leven vol bedrog, doorgesnoven prostituees, overdadige diners, uitzinnige feesten, peperdure bolides en bergen coke. En dat terwijl zijn bloedmooie vrouw Naomi op hem wacht in zijn landhuis in de Hamptons. Om beide levens vast te houden, bedenkt Belfort met zakenpartner Donnie inventieve manieren om de bakken illegaal geld wit te wassen bij de Zwitserse bank van Jean-Jacques Handali. De meest notoire geldwolf van de jaren '90 staat boven alles en iedereen, maar dan begint het net van de FBI zich om hem heen te sluiten...
-bol.com

zondag 19 januari 2014

Voornemens

In een eerdere blogpost schreef ik dat ik eigenlijk niets met goede voornemens voor het nieuwe jaar heb. Het enige voornemen wat mij goed leek, is het voornemen om te genieten van elke dag alsof het je laatste is en niets uit te stellen (tenzij het niet anders kan natuurlijk, maar in ieder geval niet te ver weg).

Nu 2014 zo van start is gegaan, heb ik toch wel wat dingen bedacht die ik aan mezelf wil verbeteren. Noem het voornemens voor 2014 of noem het voornemens voor het leven (och, wat diep), ik heb in ieder geval een lijstje met voornemens gemaakt:


vrijdag 17 januari 2014

Primark Loveable Luxuries Oogschaduw Palette

In de Primark in Eindhoven zag ik het Loveable Luxuries oogschaduw palette liggen. De verpakking zag er op zich leuk uit en er zaten tien mooie kleuren in. De prijs? €2,50. Hierdoor begon ik te twijfelen. Hoe kan een oogschaduw palette met tien kleuren kwalitatief goed zijn, als het maar €2,50 kost? Ik besloot het palette mee te nemen en vandaag laat ik jullie zien wat ik er van vind.


maandag 13 januari 2014

Glossybox December '13

Het is inmiddels 13 januari 2014 en nee, ik ben niet gewoon pas laat begonnen aan het schrijven van deze blogpost. Ik heb mijn Glossybox van december 2013 letterlijk pas twee dagen. Ik ben altijd ontzettend positief over Glossybox dus ik vind het ook niet meer dan eerlijk dat ik het ook gewoon moet vertellen als er even iets niet zo positief is. En helaas is dat nu het geval.

zaterdag 11 januari 2014

Op de Boekenplank - To Read

Ik hou van lezen. Soms heb ik echter periodes dat ik toch liever een filmpje opzet, een serie kijk of het internet afstruin naar nutteloze weetjes en filmpjes. In die periodes lees ik niet veel in mijn vrije tijd, maar krijg ik het altijd wel voor elkaar nieuwe boeken te kopen of krijgen. Hierdoor heb ik momenteel een uitgebreide boekenverzameling, met daarin een speciale afdeling voor de boeken die ik nog nooit open geslagen heb. Vandaag laat ik jullie zien wat er nog onaangeraakt op mijn boekenplank staat.


vrijdag 10 januari 2014

The Great Gatsby

"There was music from my neighbour's house through the summer nights. In his blue gardens men and girls came and went like moths among the whisperings and the champagne and the stars."

Everybody who is anybody is seen at the glittering parties held in millionairse Jay Gatsby's mansion in West Egg, east of New York. The rioutous throng congregates in his sumptuous garden, coolly debating Gatsby's origins and mysterious past. None of the frivolous socialites understands him and along various rumours is the conviction that "he killed a man". A detached onlooker, Gatby is oblivious to the speculation he creates, but always seems to be watching and waiting, though no one knows what for.

As the tragic story unfolds, Gatsby's destructive dreams and passions are revealed, leading to disturbing consequences. A brilliant evocation of 1920s high society, The Great Gatsby peels away the layers of his glamorous world to display the coldness and cruelty at its heart.

donderdag 2 januari 2014

Hallo 2014

2013 is voorbij. Om maar even een goed cliché erin te gooien: wat is het jaar toch weer voorbij gevlogen! Ik vind het echt bizar dat het alweer 2014 is, maar met mij iedereen volgens mij.